kot-divuar-zasudiv-kolishnogo-premyer-ministra-do-dovichnogo-uvyaznennya-za-organizatsiyu-derzhavnogo-perevorotu

Кот-д'Івуар засудив колишнього прем'єр-міністра до довічного ув'язнення за організацію державного перевороту

 • 14892 переглядiв

КИЇВ. 24 червня. УНН. Суд Кот-д'Івуару заочно засудив колишнього прем'єр-міністра та лідера повстанців Гійома Соро до довічного ув'язнення за звинуваченням у підготовці державного перевороту проти свого колишнього президента-союзника Алассана Уаттари. Про це пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Соро, який перебуває в еміграції в Європі, був звинувачений у змові та спробі нападу на державну владу. Він неодноразово заперечував звинувачення та називав їх політично вмотивованими. 

Суд також виніс 20-річні терміни ув'язнення кільком найближчим соратникам Соро за участь у змові про переворот. Він розпустив його політичну партію та наказав вилучити її майно та будь-яку зброю, придбану Соро та його союзниками.

Цитата

“Цей судовий розгляд ще раз продемонстрував корупцію судової системи Кот-д’Івуару та її навмисне підпорядкування диктатам виконавчої влади”, — сказав Соро в заяві після винесення вироку.

Справа підняла напругу в країні, яка десятиліття тому все ще відновлюється після короткої громадянської війни, під час якої Соро очолив повстанців, які охопили Уаттару до влади після спірних виборів.

Нагадаємо

Колишній президент Кот-д’Івуара Лоран Гбагбо, усунутий з посади під час громадянської війни в 2011 році і виправданий у воєнних злочинах у Гаазі, прилетів додому з десятиліття вигнання.

Українські Національні Новини

Новини Світу