koti-mozhut-rozpiznavati-svoye-imya-vcheni

Коти можуть розпізнавати своє ім'я - вчені

 • 65179 переглядiв

КИЇВ. 4 квітня. УНН. Коти, швидше за все, розуміють, коли їх кличуть по імені. Про це з посиланням на дослідження, головним автором якого стала доктор Ацуко Сайто з Софійського університету в Японії, повідомляє The Guardian, передає УНН.

Дослідники повідомили, що попередні дослідження показали, що інші тварини, включаючи собак, дельфінів і папуг, мають певне розуміння сказаного людиною, але було незрозуміло, чи можуть це і коти.

Нове ж дослідження, як видається, показує, що домашні кішки можуть розпізнавати своє ім'я у плині мовлення.

"Існує дуже багато досліджень про здатність собак спілкуватися з людьми. Ми вважаємо, що важливо показати здібності кішок", - зазначила Сайто.

Вона додала, що результати не були здивуванням. "Багато власників кішок знають, що кішки розуміють їхні власні імена", - сказала вона, додавши, що просто досі не вистачало наукових даних.

Здібності кішок перевіряли, граючись з тоном голосу, вимовляючи чотири слова, за якими слідувало ім'я кішки - все однією інтонацією - і відзначаючи реакцію і рухи тварини за допомогою відеозаписів, зроблених в звичайному оточенні кішки.

Результати показали, що кішки рідко робили більше, ніж смикали вухом або рухали головами у відповідь на голоси, і лише деякі виляли хвостом, не говорячи вже про нявкання.

Проте, команда заявила, що засновані на чотирибальній шкалі результати того, якою була реакція кожної кішки, показали, що тварини можуть відрізнити своє ім'я від інших слів.

Нагадаємо, вчені довели, що коти люблять людей більше, ніж їжу.

Українські Національні Новини

УНН Lite