kovidni-protesti-v-rotterdami-blizko-semi-lyudey-postrazhdali-vnaslidok-mitingiv

Ковидні протести в Роттердамі: близько семи людей постраждали внаслідок мітингів

 • 20841 переглядiв

КИЇВ. 20 листопада. УНН. Близько семи людей постраждали в результаті мітингів проти коронавірусних обмежень в Роттердамі. Про це УНН повідомляє з посиланням на нідерландську телерадіомовну корпорацію (НТК).

Деталі

Як заявив мер міста Ахмед Абуталеб, кілька людей отримали поранення, коли поліція відкрила стрілянину. Серед постраждалих є також кілька поліцейських.

Співробітники правоохоронних органів затримали, як мінімум, 20 осіб. Як заявив Абуталеб, до теперішнього часу охоронці порядку відновили контроль над центром міста.

Мер міста також повідомив про затримання, як мінімум, 20 осіб. Події, що відбулися в місті, він описав як "оргію насильства". Для "підтримки громадського порядку" міська влада заборонила проведення зборів в районі, де сталися заворушення.

Контекст

Як повідомлялося, через збільшення кількості випадків зараження коронавірусом уряд Нідерландів ввів частковий локдаун.

Зазначалося, що бари, ресторани і супермаркети, повинні закритися не пізніше 20 годин, інші магазини - вже о 18 годині. Більшість працівників повинні перейти на віддалену роботу, жителям дозволяється збиратися вдома групами не більше чотирьох осіб. Знову введено правило обов'язкової соціальної дистанції в 1,5 метра між людьми.

У результаті, демонстрація проти підступних обмежень переросла в побоїще. Поліція зробила попереджувальні постріли під час протестів, на які вийшли противники обмежувальних заходів.

Українські Національні Новини

Новини Світу