kozhen-pyatiy-plr-test-pokazuye-khibniy-negativniy-rezultat-vcheni

Кожен п'ятий ПЛР-тест показує хибний негативний результат - вчені

 • 67731 переглядiв

КИЇВ. 1 червня. УНН. Щонайменше 20% ПЛР-тестів показують хибний негативний результат. Про це свідчать підсумки дослідження, проведеного науковцями Університету Джонса Гопкінса, передає УНН із посиланням на Science Daily.

Так, під час дослідження вчені дійшли висновку, що найбільше помилок дають тести, взяті впродовж перших трьох днів після зараження.

Найточнішою ПЛР-діагностика є лише на восьмий-дев’ятий день, коли пацієнт уже кілька днів відчуває симптоми хвороби.

“Науковці встановили, що можливість хибного негативного результату становить до 100% у перший день інфікування і знижується до 67% на четвертий день. На восьмий день імовірність такої помилки падає до 20%”, – пише видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Статистика хворих COVID-19 в Україні хибна і санлікар про це знає - депутат

Як свідчить дослідження, навіть день, коли з’являються перші симптоми, тобто коли людина сама відчуває, що захворіла, 38% ПЛР-тестів на коронавірус показують негативний результат. Після дев’яти днів від моменту інфікування точність ПЛР-діагностики знову падає – до 66% хибно негативних результатів на 21-й день.

Автори дослідження радять медикам не виключати коронавірусну інфекцію тільки на основі ПЛР-діагностики, особливо якщо є підстави вважати, що пацієнт може бути заражений.

Нагадаємо, про недостовірну статистику хворих, яка формується в Україні за даними ПЛР-тестування, раніше заявив академік Сергій Комісаренко. 

Одна з причин — непридатність використовуваних ПЛР-тестів, виробництва компанії “Укргентех”. 

Вони, за даними ЦГЗ МОЗ, не відповідають заявленим виробником характеристикам по частині чутливості і специфічності.

Як писав УНН, забраковані МОЗ ПЛР-тести на повторному дослідженні показали чутливість 20%

Українські Національні Новини

Суспільство