kozhen-tretiy-kiyanin-nezadovoleniy-robotoyu-klichka-na-posadi-miskogo-golovi-doslidzhennya

Кожен третій киянин незадоволений роботою Кличка на посаді міського голови — дослідження

 • 11521 переглядiв

КИЇВ. 8 вересня. УНН. Кияни мають високу готовність до участі у прийдешніх виборах мера міста. Такі результати опитування отримала соціологічна група "Рейтинг" під час відповідного дослідження суспільно-політичних настроїв жителів столиці, інформує УНН.

Так, згідно з отриманими результатами дослідження, 69% опитаних висловили однозначну готовність взяти участь у виборах мера та міської ради у жовтні 2020 року.

"Найвищий рівень мобілізації – серед найстарших опитаних", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 49% опитаних киян часто слідкують за політичними новинами у столиці, 28% – роблять це інколи, 17% – рідко.

"Лише 6% взагалі не цікавляться політичним життям Києва", - констатують дослідники.

Щодо оцінок діяльності мера Кличка на займаній посаді, то "60% задоволені роботою міського голови, 37% – не задоволені".

"59% вважають, що ситуація у Києві за час перебування Віталія Кличка на посаді мера скоріше покращилася. 26% стверджують, що вона не зазнала змін і лише 13% побачили погіршення", - йдеться у висновках.

Соціологічне дослідження проводилося серед мешканців міста Києва - від 18 років і старші. Вибірка репрезентативна - за віком, статтю. Вибіркова сукупність: 1200 респондентів.

Метод опитування: CATI (computer-assisted telephone interviews - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера). На основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Помилка репрезентативності дослідження - не більше 2,8%.

Терміни проведення: 31 серпня-1 вересня 2020 року.

Як писав УНН, за пронозами букмекерів, у лідерах майбутніх мерських перегонів "тримаються" Кличко та кандидат від партії "Слуга народу" Ірина Верещук.

Українські Національні Новини

Політика