kozhna-pyata-ditina-v-ukrayini-poterpaye-vid-seksualnogo-nasilstva-kuleba

Кожна п'ята дитина в Україні потерпає від сексуального насильства – Кулеба

 • 19969 переглядiв

КИЇВ. 18 листопада. УНН. Згідно з результатами досліджень, кожна п'ята дитина в Україні потерпає від сексуального насильства. Про це повідомив під час брифінгу у понеділок уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба, передає кореспондент УНН.

"Стосовно статистики, дослідження показують, що кожна п'ята дитина в Україні потерпає від сексуального насильства. І дійсно, цифра досить серйозна. Я б хотів більше детально сказати, що це не тільки зґвалтування, сексуальне насильство може відбуватись різним способом – це також можуть бути і домагання. Нагадую, що діти в Україні – це до 18 років, тому це може бути як дитина 5-річна, так і підліток 16-17 років. Потерпають від цього як хлопчики, так і дівчата", - сказав Кулеба.

З його слів, ці дослідження проводились не лише в Україні, але і по всьому світу, і в цьому плані наша держава не вирізняється серед інших країн.

"Рівень насильства високий існує в кожній країні. Як дослідження показують, переважно це люди, які є знайомими і близькими до дитини – це рідні люди, можуть бути дядько, тітка, дідусь, бабуся, тому так важко ці злочини розслідуються і викриваються", - додав уповноважений Президента.

Як повідомляв УНН, в Україні від насильства найбільше страждають в сім’ї і на фронті.

Українські Національні Новини

Суспільство