kramatorchani-vislovilisya-proti-prikrasi-mista-toksichnimi-vidkhodami

Краматорчани висловилися проти прикраси міста токсичними відходами

 • 8602 переглядiв

КИЇВ. 19 червня. УНН. Жителі Краматорська просять місцеву владу заборонити на території міста використання старих покришок як клумб і елементів вуличного дизайну, повідомляє УНН з посиланням на текст петиції.

"У Краматорську, як і в інших містах, активно використовуються автопокришки, які виробили свій ресурс, як клумби, огорожі, елементи вуличного і внутрішньодворового дизайну. Практично в кожному дворі присутні такі "шедеври" дизайну.

Використання старих покришок для "прикраси" вулиць і дворів псує зовнішній вигляд міста. У той час, коли Краматорськ позиціонується як місто, яке хочуть зробити зручним, комфортним, з сучасним і естетичним зовнішнім виглядом, подібні витівки вносять до його образу істотну частку невігластва і несмаку. Прикраса міського ландшафту сміттям і відходами не наближає наше місто до статусу "сучасного і гарного".

Результати багатьох досліджень підтверджують, що постійний контакт з відпрацьованими шинами може викликати серйозні захворювання. Тому використання шин на дитячих майданчиках - це взагалі злочин проти нашого майбутнього.

Переконливе прохання до Краматорської міської ради та її виконавчому комітету своїм рішенням заборонити на території міста використання старих покришок як клумб і елементів вуличного дизайну, або для якихось інших цілей", - йдеться в тексті петиції.

Петиція була зареєстрована 16 червня. До кінця збору підписів залишилося 27 днів. Вона вже набрала 40 голосів з 250 необхідних.

Нагадаємо, в минулому році Україна утворила 620 тис. тонн небезпечних відходів. З них утилізували лише половину. В цілому ж накопичено вже 12 млн тонн отруйних речовин.

За словами лікаря, накопичені небезпечні відходи можуть провокувати рак.

У той же час, як стверджують політики і експерти, контроль за обігом небезпечних відходів в Україні повністю відсутній. Ліцензії отримують підприємства, які не мають технологій і ресурсів для утилізації отрутохімікатів, а перевірити їх неможливо через дію мораторію.

Українські Національні Новини

Суспільство