krasche-mi-budemo-goduvati-svoyikh-oligarkhiv-nizh-rosiyskikh-avakov-pro-zakupivlyu-elektroenergiyi-v-rf

Краще ми будемо годувати своїх олігархів, ніж російських: Аваков про закупівлю електроенергії в РФ

 • 20961 переглядiв

КИЇВ. 1 березня. УНН. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков розкритикував відновлення закупівлі Україною електроенергії з Росії. Про це він заявив в інтерв'ю ТСН, передає УНН.

Цитата:

"Іноді я консолідуюся з олігархами. Я кажу: "Господи, як можна було у Верховній Раді провести дозвіл на покупку електроенергії в Російській Федерації?". Мене хоч заріж, я не знаходжу відповіді. Так краще ми будемо годувати своїх олігархів, ніж російських, і повільно їх видавлювати - це моя стратегія", - сказав міністр.

Деталі

На думку Авакова, Президента Зеленського в даному питанні "поставили перед фактом".

Міністр додав також, що не думає, що олігархи - це "ключова проблема нашої країни".

"Ключова проблема - це проблема справедливості, судів, а потім олігархи. Тому що, якщо олігархи впливають на владу, на суди, на громадську думку - тільки тоді глухий кут. Зараз вони впливають, але, на мій погляд, все менше і менше", - додав він.

Що було раніше

Імпорт електроенергії з Росії та Білорусі був заборонений 8 квітня 2020 року постановою НКРЕКП. Це пояснювали проблемами балансування енергосистеми України та обмеженням внутрішньої генерації. Рішення стало можливим після прийняття Верховною Радою закону "Про ринок електроенергії".

З 1 січня, після дев'ятимісячної заборони, імпорт дозволили відновити.

У той же час 14 грудня 2020 року в Раді зареєстрований законопроект №4493 про внесення змін до закону про ринок електроенергії про продовження до 31 грудня 2021 року повноважень Нацкомісії з обмеження імпорту.

Це відбувається на тлі кризової ситуації з поставками вугілля на ТЕС і "тарифної кризи".

Українські Національні Новини

Політика