kravchuk-zaklikav-ne-pereotsinyuvati-vagu-zustrichi-radnikiv-u-normadskomu-formati

Кравчук закликав не переоцінювати вагу зустрічі радників у "нормандському форматі"

 • 15642 переглядiв

КИЇВ. 29 січня. УНН. Необхідно реально оцінювати вагу зустрічей радників лідерів "нормандської четвірки". Про це заявив голова української делегації в ТКГ Леонід Кравчук, коментуючи нещодавні зустрічі радників, передає УНН.

Цитата:

"Зустрічі радників важливі, але вони не є такими, що приймають рішення. Рішення, які торкаються врегулювання ситуації на Донбасі і загалом в Україні, приймають на вищому рівні, а радники збираються для того, щоб підготувати засідання цього вищого рівня, тобто глав урядів і держав. Тому, треба просто реально підходити до ситуації – недооцінювати не можна і переоцінювати не треба. Поки що, нема головної домовленості – чи буде така зустріч на вищому рівні, чи не буде, і який порядок денний – ми також не знаємо", - сказав Кравчук.

Він додав, що "такі зустрічі можуть відбуватись, їх не треба уникати і не треба нехтувати, але треба реально оцінювати їх вагу".

Що було раніше

Радники лідерів "нормандської четвірки" - України, Росії, Німеччини та Франції – зустрічались двічі протягом поточного місяця, 12 та 27 січня відповідно.

На останніх переговорах сторони обговорили кроки, які могли б активізувати процес встановлення миру на Донбасі.

Сторони домовилися продовжити консультації на наступних зустрічах на рівні радників.

Українські Національні Новини

Політика