krayina-neadekvat-ekspert-pro-narativi-moskvi-ta-pogrozi-inshim-derzhavam

Країна-неадекват: експерт про наративи Москви та погрози іншим державам

 • 215124 переглядiв

КИЇВ. 28 квітня. УНН. Україна може цілком законно завдавати удари по цілям у прикордонні з рф, що служать для підсилення ворога, а погрози Кремля в бік західних країн щодо військової допомоги Україні – неадекватні. Таку думку в коментарі УНН висловив колишній міністр закордонних справ України Володимир Огризко.

Контекст

Міністр збройних сил Великої Британії Джеймс Хіппі у вівторок заявив, що вважає "абсолютно легітимними" удари України по об'єктах на території росії для порушення ланцюжка постачання російських військ.

Коментуючи заяву Хіппі, прессекретар російського МЗС марія захарова дійшла висновку, що росія за цією ж логікою може завдавати ударів по військових цілях на території країн НАТО – з якими, зазначимо, росія поки що не воює. 

Думка фахівця

За словами Огризка, по-перше, Україна має робити все, що в її силах для того, щоб зменшувати ризики і загрози з боку рф.

“Давайте по черзі: тобто, російській федерації, виходячи з їхньої логіки, можна проводити в Україні політику державного тероризму – вбивати, гвалтувати, мародерити, знищувати цілі міста тощо. Тобто, це все, за московською логікою, - дуже добре. А робити українським Збройним силам щось у відповідь – уже не можна, тому що це ж “операція” на нашій території, на їхню, мовляв, заходити не можна. Це логіка бандитів з широкої дороги”, - каже він.

На думку колишнього міністра, якщо українським силам відомо, що у певних прикордонних областях рф накопичується зброя, яка потім буде перевезена до України, то ці сили повинні “робити так, щоб такої зброї на цих полігонах та базах не було”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У російському Бєлгороді знову вибухи. Влада регіону заявила про роботу ППО

“А відносно того, що росія залякує Велику Британію – вони можуть, звичайно, залякувати кого завгодно, але боюсь, що на відміну від України, у якої немає ядерної зброї, залякувати Велику Британію із ядерною зброєю – це треба бути повним неадекватом. З іншого боку, власне, нічого нового тут немає, тому що росія – це і є країна-неадекват”, - зазначив співрозмовник.

Він також поставив під сумнів можливість того, що росіяни можуть піти на використання ядерної зброї першими. “Я не думаю, що це – реальна річ. Тому що навіть і російські дибіли розуміють, що це закінчиться для них просто фізичним знищенням. Тому, думати про те, що цим можна далі погрожувати – не потрібно. А те, що і Британія, і США чітко заявили, що у такому випадку росії доведеться пережити жахливу катастрофу – я думаю, що, в принципі, при всій дикості і нерозумності цього режиму, там все-таки дають собі звіт у тому, що це означає”, - додав Огризко.

Раніше

Як писав УНН, російський диктатор владімір путін знову погрожував країнам Заходу за втручання у війну рф з Україною.

Українські Національні Новини

Політика