krayini-aziyi-vse-bilshe-skhilyayutsya-do-pidtrimki-ukrayini-minoboroni

Країни Азії все більше схиляються до підтримки України - Міноборони

 • 329800 переглядiв

КИЇВ. 10 червня. УНН. Країни Азії, на які історично був великий вплив радянського союзу, а пізніше росії, все сміливіше схіляються до комунікацій з Україною. Про це заявив заступник міністра оборони Володимир Гаврилов у коментарі Military Media Center, пише УНН.

Деталі

 Гаврилов зазначив, що за останні місяці динаміка настроїв у цьому регіоні "є дуже позитивною на нашу користь".

«Це стосується у першу чергу Японії, вона дуже відкрилась для нас», — сказав Володимир Гаврилов.

За його словами, більш схильною до України стає Південна Корея. Також сміливіше почалидивитись на комунікації і В’єтнам з Малайзією.

«Всі розуміють, що відбулась агресія. Але в тому регіоні традиційно був великим вплив радянського союзу, а пізніше росії. Але росія просто неспроможна утримати якісь фільтри в умовах, коли дуже багато негативу по всьому світу шириться про неї», — сказав Володимир Гаврилов.

Доповнення

Президент США Джо Байден заявив, що Японія активізувала свої дії в плані бюджету та в плані надання підтримки Україні. Про це він сказав на спільній прес-конференції з прем'єр-міністром Великобританії Ріші Сунаком.

Як раніше повідомляв УНН, 3 червня Верховний представник ЄС з питань закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель повідомив, що зустрівся з міністром оборони Південної Кореї Лі Чон Супом на полях безпекового форуму "Діалог Шангрі-Ла" у Сінгапурі. За його словами, вони обговорили потреби України в боєприпасах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден і Сунак заявили про непохитну підтримку Україні у боротьбі проти росії

Українські Національні Новини

Політика