krayini-baltiyi-pidtrimalu-ukrayinu-u-spravi-zasudzhennya-boyovikami-ukrayinskogo-zhurnalista-asyeyeva

Країни Балтії вимагають звільнити засудженого бойовиками українського журналіста Асєєва

 • 11526 переглядiв

КИЇВ. 24 жовтня. УНН. Міністерство закордонних справ Естонії, а також міністри закордонних справ Литви та Латвії висловили підтримку Україні у питанні звільнення українського журналіста Станіслава Асєєва. Відповідні заяви опубліковано в Twitter, передає УНН.

Першими відреагували у естонському МЗС. Талінн закликав негайно звільнити українського журналіста Асєєва, незаконно засудженого в т.зв. "ДНР".

"Естонія приєднується до закликів негайно звільнити українського журналіста Станіслава Асєєва, засудженого в так званій "Донецькій народній республіці". Наш обов’язок - протистояти таким жорстоким нападам на незалежну журналістику і свободу слова", - йдеться у повідомленні.

Щодо справи Асєєва так само відреагували у латвійському закордонному відомстві. Зокрема, міністр закордонних справ Латвії Едгарс Рінкевічс назвав ув'язнення українця неприйнятним та обурливим.

"Вирок і ув’язнення українського журналіста Станіслава Асєєва, так званої „Донецької Народної Республіки”, є абсолютно неприйнятним і є обурливим нападом на свободу вираження поглядів та права журналістів. Його потрібно негайно звільнити", - написав у Twitter глава МЗС Латвії.

В свою чергу, глава литовського МЗС Лінас Лінкявічус наголосив, що винесений вирок для Асєєва шокуюче несправедливим фактом утисків незалежних ЗМІ.

"Я приєднуюся до міжнародного співтовариства і закликаю негайно звільнити українського журналіста Станіслава Асєєва. Його ув'язнення в так званій "Донецькій Народній Республіці" і шокуюче 15-річне тюремне ув'язнення є кричущим нападом на вільні та незалежні засоби масової інформації", - написав глава МЗС Литви.

Так званий "Верховний суд "Донецької народної республіки" 22 жовтня засудив українського журналіста та блогера Станіслава Асєєва до 15 років позбавлення волі.

"В угрупованні "ДНР" стверджують, що Асєєв засуджений за кількома "статтями": організація екстремістської організації, шпигунство, підбурювання до шпигунства, публічні заклики до здійснення екстремістської діяльності, публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності", — йдеться у повідомленні.

Так зване "слідство" так званої "генеральної прокуратури "ДНР" вважає, що у період з березня 2015 по травень 2017 року Асєєв займався розвідкою місць дислокації підрозділів так званої "народної міліції "ДНР" і передавав дані представникам українських спецслужб.

Нагадаємо, раніше Євросоюз закликав негайно звільнити "засудженого" до 15 років ув’язнення бойовиками українського журналіста Асєєва.

Українські Національні Новини

Політика