krayini-baltiyi-zakriyut-vyizd-dlya-lukashenka-i-sche-blizko-100-osib-z-bilorusi

Країни Балтії закриють в'їзд для Лукашенка і ще близько 100 осіб з Білорусі

 • 12213 переглядiв

КИЇВ. 24 вересня. УНН. У найближчі дні всі три країни Балтії - Латвія, Литва та Естонія - представлять загальний "чорний список", в якому нев'їзними будуть оголошені близько 100 осіб з Білорусі. У цей список потрапив і президент Білорусі Олександр Лукашенко. Про це розповів міністр закордонних справ Латвії Едгар Рінкевич, передає УНН з посиланням на Delfi.

"Політик запевнив, що країни Балтії розширять санкції по відношенню до Білорусі, тому "даний список не буде останнім". Рінкевич зазначив, що Латвія, Литва та Естонія вирішили самі розширювати список санкцій, не чекаючи, коли аналогічне рішення прийме і погодить Євросоюз", - пише видання.

Раніше Рінкевич вже включив в список небажаних осіб для в'їзду в Латвію 30 громадян Білорусі.

"У список потрапили президент країни, посадові особи білоруської Центральної виборчої комісії, Міністерства внутрішніх справ, Міністерства юстиції, Генеральної прокуратури, Комітету держбезпеки, Слідчого комітету, Ради з безпеки, Госконтроля і Виконавчого комітету Мінська. Повний список імен і прізвищ виглядає так: Олександр Лукашенко, Віктор Лукашенко, Ігор Сергієнко, Максим Риженков, Ольга Чупріс, Дмитро Крутий, Геннадій Богдан, Лідія Єрмошина, Вадим Іпатов, Олена Дмухайло, Світлана Кацуба, Ігор Плішевскій, Олег Сліжевський, Ірина Целіковець, Валерій Вакульчик, Іван Тертель, Іван Носкевіч, Олександр Конюк, Юрій Караєв, Геннадій Казакевич, Олександр Барсуков, Сергій Хоменко, Юрій Назаренко, Роман Мельник, Іван Кубрак, Олег Шабліко, Андрій Равков, Олексій Волков, Сергій Аземша, Андрій Смаль", - додає видання.

На думку МЗС, саме вони відповідальні за фальсифікацію результатів виборів президента Білорусі і за жорстоке придушення протестів.

"В'їзд в Латвію цим людям закритий на невизначений час. Рішення прийнято після консультацій з міністерствами закордонних справ Литви та Естонії", - підсумовує видання.

Нагадаємо, Велика Британія готує введення санкцій стосовно винних в порушенні прав людини в Білорусі. Санкції підготують в координації з США і Канадою.

Українські Національні Новини

Новини Світу