krayini-nato-prodovzhat-postachati-zbroyu-ukrayini-poki-tse-bude-neobkhidno

Країни НАТО продовжать постачати зброю Україні, поки це буде необхідно

 • 269736 переглядiв

КИЇВ. 31 березня. УНН. Країни-союзники НАТО продовжать постачати зброю Україні до тих пір, поки це буде необхідно. Про це під час брифінгу в четвер заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, пише УНН.

Цитата

"Нам потрібно продовжувати поставляти зброю в Україну, союзники будуть продовжувати поставляти зброю в Україну до тих пір, поки це необхідно. Це надзвичайно важливо, тому що Україна веде війну за свободу, за демократію, за наші спільні цінності. І тому ми підтримуємо Україну вже багато років", - сказав Генсек.

Деталі

За словами Столтенберга, союзники по НАТО активізували підтримку України ще перед вторгненням, так як мали дуже надійні розвіддані про ймовірність російського вторгнення.

Після вторгнення союзники активізувалися ще більше, і тепер все більше союзників також доставляють Україні зброю, військову допомогу і гуманітарну допомогу, додав він.

Крім того, за словами Генсека, на саміті НАТО минулого тижня було прийнято тверде зобов'язання продовжувати і далі допомагати Україні, в тому числі військовою підтримкою.

"Нам потрібно це робити, тому що ми бачимо, що Росія продовжує домагатися військового результату з конфлікту в Україні. Добре, що переговори йдуть, але поки ми не бачимо реальних змін в основній меті Росії. А саме - мати військовий результат конфлікту. І вони продовжують військовий конфлікт", - уклав він.

Нагадаємо

Як писав УНН, за даними розвідки НАТО, відведення російських військ не фіксують - це переміщення з метою посилити наступ в районі Донбасу.

Українські Національні Новини

Новини Світу