kreml-ambitsiyi-ukrayini-v-nato-zalishayutsya-zagrozoyu-dlya-rosiyi

кремль: амбіції України в НАТО залишаються загрозою для росії

 • 134813 переглядiв

КИЇВ. 14 вересня. УНН. кремль заявив у середу, що амбіції України, що зберігаються, приєднатися до військового альянсу НАТО нібито становлять загрозу безпеці росії, і наголосив на необхідності подальшого проведення так званої "спеціальної військової операції" (війни - ред.) в Україні. Про це УНН пише з посиланням на росЗМІ.

Деталі

Офіційний представник кремля дмитро пєсков заявив, що ідея вступу України до НАТО є "головною загрозою" для росії, що "наголошує на актуальності та нагальній необхідності забезпечення нашої безпеки та наших національних інтересів".

Додамо

До того, як у лютому росія напала на Україну, Москва вимагала юридичних гарантій того, що Україна ніколи не буде прийнята до НАТО.

Контекст

На початку війни головний переговорник росії дмитро козак, повідомив путіну, що він уклав попередню угоду з Києвом, яка задовольнить вимогу росії про те, щоб Україна не вступала до НАТО, але путін відхилив її та наполіг на продовженні війни, пише Reuters.

Перед початком війни путін неодноразово заявляв, що НАТО неприйнятно впирається у кордони росії, приймаючи нових членів зі Східної Європи, і що альянс готується включити у свою сферу Україну. путін публічно заявив, що дії України та НАТО є екзистенційною загрозою для рф, що змусило його відреагувати.

Але, коли йому надали угоду, путін сказав, що поступок недостатньо, і він уже прийняв рішення анексувати більшу частину української території, повідомляють джерела агенство.

Одне з джерел сказало: "путін просто змінив план у ході справи".

Третє джерело повідомило, що угоду було укладено з путіним і відхилено безпосередньо перед вторгненням.

Через шість місяців після початку війни козак залишається заступником глави адміністрації кремля.

Українські Національні Новини

Новини Світу