kreml-vidreaguvav-na-propozitsiyu-kongresmeniv-ssha-ne-viznavati-putina-prezidentom-rosiyi-pislya-2024-roku

Кремль відреагував на пропозицію конгресменів США не визнавати Путіна президентом Росії після 2024 року

 • 30368 переглядiв

КИЇВ. 19 листопада. УНН. Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков прокоментував проект резолюції, внесений до Конгресу США, згідно з яким Володимира Путіна не визнають президентом, якщо він балотуватиметься на виборах у 2024 році, пише УНН з посиланням на російські ЗМІ, зокрема видання “Коммерсант”.

Деталі

Пєсков назвав цей жест безглуздим, агресивним і недружнім, зазначивши, що депутати Держдуми навряд чи залишать його без реакції.

Цитата

“Бачили повідомлення. Нічого більш безглуздого, агресивного, недружнього прийти не може. Але кожен раз переконуємося, що може. Демонстрація того, що Штати втручаються у внутрішні справи інших країн. Вважаємо неприйнятними такі ініціативи, це втручання в наші справи. Тільки росіяни можуть визначати, хто і коли буде президентом, жодна інша країна світу не має права претендувати на це", — сказав представник президента РФ на брифінгу.

На питання про те, чи буде російська влада відповідати на цю резолюцію, Пєсков відповів, що "тут немає необхідності у відповіді, але наші депутати навряд чи залишать це без реакції, що ми вже бачимо".

Додамо, що на дану інформацію активно відреагували в Радфеді і Держдумі Російської Федерації.

"До Конгресу США внесено проект резолюції про невизнання В. В. Путіна президентом РФ, якщо він вирішить балотуватися на новий термін в 2024 році. Зарано цього разу американці почали втручатися у президентські вибори в Росії. В іншому нічого нового і нічого несподіваного. Втручання у наші внутрішні справи в чистому вигляді. А ще - провокація, націлена на зрив нормалізації двосторонніх відносин, яка намітилася", — написав у Facebook віцеспікер Ради Федерації Костянтин Косачев.

Перший заступник голови комітету Держдуми з міжнародних відносин Дмитро Новіков заявив, що "відносини зіпсовані дуже сильно, за оцінкою багатьох, у тому числі російських, дипломатів". "Керівництво МЗС знаходиться на низькій точці, тому говорити про те, що прийняття документа, якщо воно відбудеться, якось рішуче змінить канву російсько-американських відносин, немає ніякого сенсу. Не буде цього документа, буде інший. Тому що змінювати свій курс щодо РФ американський істеблішмент не має наміру“, - сказав депутат. Він також вказав на велику кількість претензій до російської політичної виборчої системи і розгортання "русофобської кампанії".

Контекст

Раніше в палату Представників Конгресу США внесли пропозицію не визнавати Володимира Путіна главою російської держави, якщо він буде балотуватися на новий термін у 2024 році. Автори демократ від Теннессі Стівен Коен і республіканець від Південної Кароліни Джо Вілсон вважають, що Путін перебуває при владі завдяки порушенням при виборах, а його подальше перебування на посаді незаконне. Якщо резолюцію приймуть, вона носитиме рекомендаційний характер.

Українські Національні Новини

Новини Світу