krikliy-nasha-golovna-meta-stvorennya-yedinoyi-rozumnoyi-transportnoyi-sistemi

Криклій: наша головна мета - створення єдиної розумної транспортної системи

 • 18838 переглядiв

КИЇВ. 22 вересня. УНН. Повна цифровізація процесів на транспорті і створення єдиної розумної транспортної системи залишаються нашою головною метою. Про це написав міністр інфраструктури Владислав Криклій на своїй сторінці у Facebook, підбиваючи підсумки Infrastructure Digital Day, передає УНН.

"Близько десятка крутих цифрових проєктів і запуск довгоочікуваної ініціативи SmartTicket для поїздів далекого сполучення і міського транспорту у Києві. Таким був Infrastructure Digital Day, який ми проводили сьогодні спільно з командою Галузевого центру цифровізації та кібербезпеки і нашими партнерами", написав Криклій.

Вже зараз SmartTicket можна придбати на транспортному порталі електронних послуг www.e-transport.gov.ua або на www.SmartTicket.gov.ua. Вже в листопаді разом зі SkyUp та Gunsel Lines стартуємо з єдиним е-квитком для авіатранспорту і пасажирських автобусних перевезень та приміських поїздів Укрзалізниці, додав міністр.

За його словами, у листопаді запланований запуск єдиного е-квитка у Маріуполі, а у грудні розпочинаємо співпрацю з Bolt і запускаємо мобільний додаток SmartTicket.

"Повна цифровізація процесів на транспорті і створення єдиної розумної транспортної системи залишаються нашою головною метою", - наголосив Криклій.

Наразі, за його словами, триває робота над:

- створенням е-порту та цифровізацією портових процесів

- системою автоматизації подання заявок на політ безпілотних апаратів

- над реформою Укртрансбезпеки з цифровізацією та автоматизацією усіх процесів для виключення людського фактора. Вся взаємодія з інспекторами має бути цифрова.

"І це тільки маленька частина списку", - зауважив міністр.

З грудня минулого року, коли ми відкрили транспортний портал e-transport.gov.ua, більше 7 тисяч перевізників зробили понад 450 тисяч замовлень дозволів на міжнародні перевезення. Тому ми продовжуємо удосконалювати існуючі механізми та розширюємо перелік майбутніх сервісів, якими можна буде скористатися в онлайн-режимі в кілька кліпів, не виходячи з дому. Бо саме так має працювати держава для людей, резюмував Криклій.

Нагадаємо, в Україні запустили єдиний е-квиток SmartTicket.

Українські Національні Новини

Суспільство