krikliy-nazvav-umovi-vidnovlennya-roboti-metro-z-25-travnya

Криклій назвав умови відновлення роботи метро з 25 травня

 • 15360 переглядiв

КИЇВ. 20 травня. УНН. Робота транспорту в Україні після карантинних обмежень поступово відновлюватиметься вже з 22 травня, щодо роботи метрополітену, то відкрито можливість цього з 25 травня. Про це написав у своєму Telegram-каналі міністр інфраструктури Владислав Криклій, передає УНН.

"Регіони України, в яких за останні 7 днів на 100 тисяч населення налічується в середньому менше 12-ти нових випадків COVID-19, середня кількість ПЛР та ІФА тестувань становить більше 12-ти, а завантаженість ліжок в лікарнях, куди госпіталізують пацієнтів з коронавірусом, складає менше 50%, можуть послабити протиепідеміологічні заходи та поступово відновлювати роботу транспорту: з 22 травня - регулярні та нерегулярні пасажирські перевезення автомобільним транспортом у міському, приміському, внутрішньообласному та міжнародному сполученні; з 25 травня - перевезення пасажирів у метро", - повідомив Криклій.

Щодо наступних етапів відновлення руху транспорту за тих же умов, то він вказав:

  • з 1 червня - залізничні пасажирські перевезення у міському, регіональному, дальньому внутрішньому та міжобласному сполученні;
  • з 1 червня - міжобласні пасажирські перевезення автомобільним транспортом (у випадку здійснення перевезення до регіону, в якому не діють послаблення протиепідемічних заходів, дозволяється перевезення в межах 50% від кількості місць для сидіння за умови розсаджування пасажирів з вільним місцем поруч, спереду та позаду);
  • з 15 червня - прийняття та відправлення повітряних суден, що виконують пасажирські перевезення авіаційним транспортом.

За його словами, обов’язкові вимоги безпеки незмінні – масочний режим, температурний скринінг працівників, постійна дезінфекція транспорту.

"Сам термін карантину в Україні продовжено до 22 червня цього року", - додав міністр.

Нагадаємо, в Україні запроваджують адаптивний карантин до 22 червня.

Українські Національні Новини

Політика