krikliy-ozvuchiv-plani-schodo-kontsesiyi-morportiv

Криклій озвучив плани щодо концесії морпортів

 • 14199 переглядiв

КИЇВ. 18 вересня. УНН. Міністерство інфраструктури і надалі продовжуватиме впровадження перспективних концесійних проектів у морській галузі. Міністр інфраструктури Владислав Криклій на круглому столі “Зміни руху: Реформа транспортної інфраструктури в Україні”, організованому Європейською Бізнес Асоціацією (EBA) озвучив подальші плани у цьому напрямку, повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу міністерства.

“Концесії порту Ізмаїла бути, Чорноморську і поромній переправі - також бути. Крім цього, додатково готуємо до передачі в концесію Бердянський морський порт. Єдине - трохи почекаємо з портом "Південний". Також до Фонду держмайна для підготовки приватизації передано порти Усть-Дунайська та Білгород-Дністровського”, - зазначив очільник Міністерства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Інвестор Херсонського порту планує вкладати гроші і в інші проекти в Україні

Також спільно з представниками EBA Владислав Криклій обговорив питання удосконалення механізму габаритно-вагового контролю на дорогах України та перехід на автоматизований ГВК для мінімізації людського фактора. “Вже підготовлено проєкт наказу Міністерства щодо габаритно-вагового контролю у морських портах. Ним передбачено надання портовими операторами інформації Укртрансбезпеці про зважування транспортних засобів у режимі реального часу. Тому я закликаю бізнес, який також зацікавлений в сучасних дорогах, об’єднати спільні зусилля у боротьбі за збереження автошляхів”, - наголосив міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ваговий контроль: ТОП-руйнівником доріг виявилася одеська компанія, що будує дороги

Українські Національні Новини

Економіка