krikliy-poobitsyav-pereviznikam-na-mitingu-opratsyuvati-yikhni-propozitsiyi-do-pyatnitsi

Криклій пообіцяв перевізникам на мітингу опрацювати їхні пропозиції до п'ятниці

 • 16913 переглядiв

КИЇВ. 12 лютого. УНН. До п’ятниці включно всі пропозиції перевізників щодо видачі дозволів на автоперевезення будуть опрацьовуватися, після чого буде проведене засідання комісії і ухвалені запропоновані зміни. Про це сказав міністр інфраструктури України Владислав Криклій, який вийшов на мітинг перевізників, передає УНН.

"Ми домовились про те, що до п’ятниці включно всі ці пропозиції опрацьовуються, щоб не було так, що одним підходять, а іншим не підходять. І ми будемо мати таку ж саму, альтернативну, акцію від інших перевізників. На понеділок ми готові, або на п’ятницю навіть, якщо ви раніше надасте погодження з цими позиціями, які вчора відпрацьовані були, проводимо засідання комісії і, власне, вносимо ті зміни", - сказав Криклій.

Він додав, що технічні речі обговорять з Леонідом Костюченком, який очолює Асоціацію міжнародних автомобільних перевізників України.

"На дефіцитні країни не більше двох дозволів на одне авто. Власне, те, що ми проговорювали. У місяць. По бронюванню. Дивіться, я навіть можу показати, продемонструвати ті заходи, 2019 рік, де паном Костюченко - передбачити можливість попереднього бронювання дозволів", - додав Криклій.

Він додав, що на цьому тижні запровадять відкриту інформацію в електронній системі по кожному перевізнику, в якій буде відображатись, хто і яку кількість отримав дозволів.

"Стосовно критеріїв, які будуть,.. ми не наполягаємо на критеріях. Ви нам самі пропонуєте ці критерії, які ми використовуємо... Є консенсусна позиція всіх перевізників – ми її абсолютно підтримаємо, без жодних зволікань з нашого боку", - сказав Криклій.

Він також назвав причини дефіциту дозволів. "Дефіцит створюється через те, що нам його створюють деякі країни, які б мали бути партнерами. І тут ми дійсно маємо спільно об’єднувати зусилля, не тільки під Кабміном це питання підіймати, а дійсно у міжнародній площі, щоб ті ж самі поляки, які нам зрізали на 20% квоти і контингент дозволів у поточному році, щоб вони повернули принаймні на той рівень, який був", - сказав Криклій.

Нагадаємо, 12 лютого під Будинок уряду на акцію "пригнали" багато фур. Там проходив мітинг перевізників, деякі з них тримали в руках транспаранти, на яких, зокрема, написано: "Вимагаємо забезпечити прозорість процедури видачі та використання дозволів".

Українські Національні Новини

Економіка