krikliy-rozpoviv-khto-bude-platiti-za-robotu-spetsialistiv-deutsche-bahn-v-uz

Криклій розповів, хто буде платити за роботу спеціалістів Deutsche Bahn в УЗ

 • 12845 переглядiв

КИЇВ. 31 січня. УНН. Укрзалізниця самостійно буде оплачувати роботу спеціалістів німецької компанії Deutsche Bahn. Про це заявив міністр інфраструктури України Владислав Криклій в інтерв’ю журналу "Новое Время", передає УНН.

Відповідаючи на питання, хто буде оплачувати роботу німецьких спеціалістів компанії Deutsche Bahn, Криклій зазначив: "Українська залізнична дорога, звичайно. Це ж бізнес, який генерує гроші".

"За підсумками минулого року в Укрзалізниці рекордний прибуток за останні кілька десятків років – 2,5 млрд грн. З цієї суми будуть виплачені дивіденди. І це піде до бюджету", - заявив міністр.

Також він зазначив, що німецька компанія залучається для стратегічного співробітництва, щоб у кілька етапів провести трансформацію української залізниці.

"Вони будуть ділитися з нами своєю експертизою, надавати консультації, рекомендації, пропонувати рішення. А ми вже будемо їх імплементувати. Мова не йде про купівлю частини залізничної дороги, а виключно про те, щоб вони запропонували нам максимум правильних рішень. А ми змогли їх реалізувати", - наголосив Криклій.

Нагадаємо, Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук заявив, що німецька компанія Deutsche Bahn була обрана як партнер для "Укрзалізниці”, тому що вони мають за плечима великий досвід та необхідні ресурси.

Українські Національні Новини

Економіка