krikliy-vidreguvav-na-obshuki-u-spravi-zbitkiv-ukrayinskomu-dunayskomu-paroplavstvu

Криклій відреагував на обшуки у справі збитків Українському Дунайському пароплавству

 • 10714 переглядiв

КИЇВ. 8 жовтня. УНН. Міністр інфраструктури Владислав Криклій відреагував на обшуки, які провели детективи НАБУ спільно з СБУ, у межах розслідування щодо можливих зловживань в Українському Дунайському пароплавстві, вказавши, що хотів би бачити швидке покарання для винних та компенсацію збитків державі. Про це міністр написав у своєму Telegram-каналі, передає УНН.

"Новина, яку ми чекали цілий рік. Сьогодні детективи НАБУ спільно з СБУ розпочали обшуки у межах розслідування щодо можливих зловживань в Українському Дунайському пароплавстві", - вказав Криклій.

Очільник Мінінфраструктури нагадав, що рівно рік тому, 8 жовтня, колишній очільник УПД Дмитро Чалий, "той самий, який говорив, що компанія банкрут, але він її готовий приватизувати", був звільнений з посади. "Тоді ми розпочали повне перезавантаження роботи компанії, яка до того часу мала за плечима лише численні борги і корупцію, отриману від попередників", - зазначив міністр.

Він додав, що через місяць після цього УДП очолив Олексій Хомяков, перед яким було поставлено завдання "не лише вивести компанію у прибуток, (це їм вдалося - 34,6 млн прибутку заробила компанія попри коронакризу за результатами І-го півріччя 2020-го), а й максимально сприяти в розслідуванні корупційних схем на підприємстві, якими навмисно доводили компанію до банкрутства". "Йдеться, у тому числі про ймовірне незаконне відчуження 32 ліхтерів (барж), що належали УДП і які в подальшому були вивезені за кордон", - зауважив Криклій.

"Хочеться швидкого покарання для винних та компенсації збитків державі", - наголосив міністр.

Нагадаємо, НАБУ і СБУ влаштували обшуки у справі збитків Дунайському пароплавству.

Українські Національні Новини

Економіка