krimchan-primushuyut-zdavati-krov-dlya-poranenikh-okupantiv-denisova

Кримчан змушують здавати кров для поранених окупантів – Денісова

 • 75788 переглядiв

КИЇВ. 27 травня. УНН. Жителів тимчасово окупованого Криму змушують здавати кров для поранених російських загарбників. Про це в Telegram повідомила уповноважена Верховної ради України з прав людини Людмила Денісова, інформує УНН.

Деталі

"Кремлівські загарбники спонукають кримчан до примусового донорства. Постійно отримую інформацію про велику кількість поранених військових рф в лікарнях та санаторіях тимчасово окупованого півострова", – написала Денісова.

Як зазначила омбудсмен, медичні заклади не можуть впоратися з великою кількістю поранених окупантів, катастрофічно бракує крові. Через це активно проводять примусову кампанію донорства крові.

Головний лікар Сімферопольської ЦРКБ видав наказ про необхідність збільшити запаси крові всіх категорій та тимчасово зупинити безоплатне надання медичних послуг.

Військові госпіталі Севастополя переповнені, у деяких палатах перебуває до 40 осіб.

"Щоб поповнити банк крові, окупаційна влада вимагає від підприємців відправляти працівників до пунктів здачі крові. При цьому донором може стати будь-хто – жодних медичних документів не вимагається, обстеження не проводиться. Люди, аби не втратити роботу, змушені ставати донорами", – повідомила Денісова.

Нагадаємо

З початку повномасштабного вторгнення рф Збройні сили України знищили приблизно 29 750 окупантів.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП