krimchan-zaklikali-svyatkuvati-noviy-rik-za-kiyivskim-chasom

Кримчан закликали святкувати Новий рік за київським часом

 • 12422 переглядiв

КИЇВ. 31 грудня. УНН. Лідер Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров закликав жителів анексованого Криму відзначати Новий 2019 рік за київським часом. Про це він написав у Facebook, передає УНН.

"Але я закликаю кожного з вас, хто живе в тимчасово окупованому Криму, вийти 31 грудня 2018 року о 24.00 за київським часом на свою вулицю або двір (балкон, веранду) і відзначити петардами, хлопавками, бенгальськими вогнями вступ до 2019 рік. Знайте, за московським часом на вулиці і двори Криму виповзе лише п'яна окупаційна бидлота", – заявив Чубаров.

Додамо, в анексованому Росією Криму та на окупованій частині Донбасу запроваджено використання московського часу без сезонного переходу.

Нагадаємо, Росія анексувала Крим провівши силову блокаду українських військових частин та незаконний референдум 16 березня 2014 року. Водночас Україна та міжнародні організації визнають окупацію та анексію Криму незаконними і засуджують дії Росії. У результаті країни Заходу запровадили проти Росії низку економічних санкцій.

УНН повідомляв, Україна та ЄС обговорили наслідки анексії Криму Росією.

Українські Національні Новини

Політика