krimchanka-nmagalasya-otrimati-dostup-do-derzhavnikh-sekretiv-sbu

Кримчанка намагалась отримати доступ до державних секретів - СБУ

 • 13675 переглядiв

КИЇВ. 21 січня. УНН. Військова контррозвідка Служби безпеки України завадила працевлаштуванню на відповідальну посаду до Міністерства оборони кримчанки з російським громадянством та зв'язками зі спецслужбами країни-агресора. Про це УНН повідомили у прессценцтрі СБУ.

За даними спецслужби, протягом кількох років до тимчасової анексії Кримського півострова українка проживала за кордоном. Відразу після подій 2014 року жінка повернулася в Крим, де отримала російський паспорт нібито для оформлення нерухомості.

Невдовзі вона переїхала до Києва. Проте осісти на материковій частині України не поспішала – вона не мала ані постійного місця заробітку, ні джерела доходів. У цей час кримчанка часто виїздила до Росії та до тимчасово анексованого півострова, де зафіксовані її контакти з представниками спецслужб країни-агресора.

Саме після однієї з таких подорожей жінка раптово вирішила працевлаштуватися до Міністерства оборони України. Вона претендувала на одну із керівних посад у підрозділі департаменту держзакупівель відомства. Ця ділянка роботи передбачає доступ до секретної інформації в оборонній сфері та пряму комунікацію з високопосадовцями країн-членів НАТО.

Претендентка навіть встигла пройти кілька відбіркових етапів для остаточного зарахування на посаду, але проведена Службою перевірка встановила обставини, які несумісні з державною службою в Міноборони. Жінка "забула" вказати, що має російське громадянство, знайомих з ФСБ та не повідомила зміст розмов із ними. Співробітники СБУ провели з нею бесіду та попередили про кримінальну відповідальність за державну зраду. 

Нагадаємо, на Дніпропетровщині затримали військовослужбовця ЗСУ, який раніше проходив "військову службу" у так званій "ДНР", де був завербований ФСБ.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    У багатьох містах України не вистачає СІЗО – Малюська

     • 13254 переглядiв

    Червоний Хрест відправив до ОРДЛО понад 100 тонн гумконвою

     • 11733 переглядiв

    У Мін’юсті планують розпочати розпродаж в'язниць

     • 30720 переглядiв

    США проведуть спільні військові навчання з Колумбією

     • 10518 переглядiв

    Зеленський летить до Ізраїлю

     • 11529 переглядiв