krimska-platforma-sche-kilka-krayin-na-finishi-dlya-priyednannya-do-initsiativi

"Кримська платформа": ще кілька країн на фініші для приєднання до ініціативи

 • 15855 переглядiв

КИЇВ. 5 листопада. УНН. Декілька держав перебувають на фінальній стадії ухвалення рішення про приєднання до “Кримської платформи”. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, виступаючи на панелі форуму “Re:Open Zakarpattia 2021. Форум розвитку”, передає кореспондент УНН.

Цитата:

“Є декілька держав, які перебувають на фінальній стадії ухвалення рішення про приєднання до “Кримської платформи”. Ми активно працюємо з країнами Африканського континенту, з країнами Азії для того, щоб розширити цю географію”, - сказав міністр.

Деталі

Голова МЗС повідомив також, що у самій “Кримській платформі” наразі відбувається налагодження всіх внутрішніх механізмів та реалізація ключових положень "Кримської декларації".

Нагадаємо

23 серпня у Києві відбувся установчий саміт “Кримської платформи”. Участь у ньому взяло 46 представників іноземних держав та міжнародних організацій.

За підсумками учасники ухвалили спільну декларацію, у якій уперше на міжнародному рівні Російську Федерацію визнано державою-окупантом. Декларацію тепер будуть опрацьовувати за пунктами.

Українські Національні Новини

Політика