krimskomu-samooboronivtsyu-prodovzhili-aresht-bez-prava-na-zastavu

"Кримському самооборонівцю" продовжили арешт без права на заставу

 • 10624 переглядiв

КИЇВ. 19 липня. УНН. Учаснику НЗФ "Самооборона Криму" продовжено запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави. Про це УНН повідомили у прес-службі прокуратури АР Крим.

Так, 18 липня, Херсонський міський суд розглянув клопотання сторони захисту учасника незаконного збройного формування "Самооборона Криму", якого 11 червня 2019-го було затримано на контрольно-пропускному пункті "Каланчак", про зміну запобіжного заходу з тримання під вартою на домашній арешт.

Проте, як зазначається, у зв’язку з продовженням існування ризиків, про які заявила прокуратура АР Крим під час розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, суд відмовив стороні захисту у зміні запобіжного заходу.

Натомість суд задовольнив клопотання прокуратури та поліції та продовжив підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою ще на місяць без визначення розміру застави, оскільки злочин, у якому підозрюється "самооборонівець", вчинено з погрозою застосування насильства.

"Залишення "самооборонівця", який підозрюється в сприянні окупації Криму, під вартою без застосування застави гарантує, що він не матиме можливості перешкоджати розслідуванню і уникнути відповідальності за вчинений злочин. Нагадаю, що до цього внаслідок відомого рішення Конституційного суду під заставу вже вийшли обвинувачений у державній зраді заступник окупаційного "Міністерства охорони здоров‘я Республіки Крим" та автор відеороликів в YouTube з закликами до зміни меж території України", - зазначив заступник прокурора АР Крим Ігор Поночовний.

Нагадаємо, у Києві іншому учаснику "Самооборони Криму" визначили заставу обсягом 602 тис. 100 грн як альтернативу запобіжному заходу, після рішення Конституційного суду України.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП