kriza-pidshtovkhuye-bilorus-do-rosiyi-kuleba

Криза підштовхує Білорусь до Росії - Кулеба

 • 14057 переглядiв

КИЇВ. 9 вересня. УНН. Криза в Білорусі підштовхує Білорусь до зближення з Російською Федерацією, руху назустріч немає. Про це сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на пресконференції в Лісабоні, передає кореспондент УНН.

"Я вважаю, правильніше було б сказати, що криза підштовхує Білорусь до Росії, а не Білорусь і Росію один до одного. І моя пряма відповідь вам була би наступна: для України будь-яке посилення позицій Росії в Білорусі є загрозою національній безпеці. Україна зацікавлена в незалежній, суверенній Білорусі, де процвітають демократія і ринкова економіка. І ми будемо відчувати глибокий жаль, якщо в процесі цієї кризи ситуація в Білорусі зміниться на гірше", - сказав міністр.

Відповідаючи на питання щодо білоруських опозиціонерів, які напередодні прибули на територію України, Кулеба нагадав про те, що Україна закрила кордон для іноземних громадян до кінця вересня - і все ж, зробила виняток для громадян Білорусі у зв'язку з ситуацією в їхній країні.

"Те, що відбулося вчора - у нас були серйозні підстави вважати, що ці люди в'їхали в Україну не добровільно. Вчора я зробив дуже чітку заяву про те, що, хоча межа України вільна і відкрита для громадян Білорусі, ми будемо жорстко реагувати на будь-яку спробу зловжити відкритістю України з боку білоруських чи російських спецслужб", - підкреслив він.

Нагадаємо, напередодні в ДПСУ заявили, що члени Координаційної ради білоруської опозиції Антон Роднєнков і Іван Кравцов прибули до одного з українських пунктів пропуску на в'їзд в Україну, в той же час член президії Координаційної ради опозиції в Білорусі Марія Колесникова в українські пункти перепустки не прибувала.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Криза підштовхує Білорусь до Росії - Кулеба

     • 14057 переглядiв

    У Міненерго прокоментували “обмеження” АЕС

     • 17164 переглядiв