kriza-z-zabudovoyu-odesi-maye-virishuvatisya-na-rivni-trukhanova-i-kabminu-ekspert

Криза з забудовою Одеси має вирішуватися на рівні Труханова і Кабміну - експерт

 • 12310 переглядiв

КИЇВ. 24 вересня. УНН. Перемога одеситів в суді, який заборонив продовжувати будівництво ЖК "Граф біля моря" на час проведення експертизи щодо законності його споруди в 100-метровій охоронній прибережній зоні, носить лише тимчасовий характер. Гостра проблема з хаотичною і незаконною забудовою узбережжя Одеси може бути точково вирішена мером Геннадієм Трухановим, у якого для цього є всі необхідні ресурси і влада, але без сприяння Кабміну системно питання вирішене не буде, повідомив УНН політичний експерт Валентин Гайдай.

"Апелювати треба до центральної влади. Повинно бути концептуальна пропозиція розвитку всієї прибережної інфраструктури з боку Кабінету міністрів, щоб місцева влада могла приймати ті чи інші рішення в рамках цієї стратегії", - повідомив Валентин Гайдай.

Експерт упевнений, що Геннадій Труханов може вирішити питання з незаконною забудовою точково, якщо на це є запит одеської громади, до якої місцева влада повинна прислухатися в першу чергу. Показовим кейсом такого запиту є позов активістів громадської організації проти ЖК "Граф біля моря". Його суть полягає в тому, що компанія-забудовник "Кредо і Ко" отримала дозвільні документи на будівництво адмінбудівлі на земельній ділянці рекреаційного призначення, а фактично почала зводити багатоквартирну висотку в 100-метровій охоронній прибережній зоні. Експерт не виключає корупційну складову в цій справі.

"Якщо Труханов реально може вплинути на забудовників, то він може це зробити. Якщо, грубо кажучи, він з ними в зв'язці, так чи інакше, або там окремі представники еліт "кришують" цю забудову, що скоріше за все так і є, то тут не знаю, яким чином він може вплинути. Але немає нічого неможливого, якщо є запит у одеської громади", - підкреслив Гайдай.

Експерт вважає, що виходячи з рейтингової передвиборної позиції мера Одеси, Геннадій Труханов не повинен знову обіцяти одеситам вирішення проблеми з хаотичною забудовою узбережжя, а за допомогою ресурсу і повноважень вирішити її.

Примітно, що під час останньої сесії Одеська міська рада під головуванням Геннадія Труханова прийняла рішення про передачу чергової земельної ділянки компанії "Ханбер трейд" литовського забудовника Гердаса Дубріцкаса. Саме з його будівельною групою "Ханнер" афільована компанія "Кредо і Ко", у якої активісти виграли суд на тимчасову заборону будівництва ЖК "Граф біля моря".

Раніше УНН писав, що ділянки землі литовському забудовнику було видано незважаючи на протести одеситів.

Українські Національні Новини

Політика