krok-do-likvidatsiyi-dabi-rada-vzyala-za-osnovu-zakonoproekt-pro-kompleksni-zmini-u-sferi-mistobuduvannya

Крок до ліквідації ДАБІ: Рада взяла за основу законопроект про комплексні зміни у сфері містобудування

 • 19774 переглядiв

КИЇВ. 1 липня. УНН. Верховна Рада у першому читанні ухвалила законопроект №5655, спрямований на комплексні зміни у сфері містобудування, та направлений на ліквідацію Державної архітектурно-будівельної інспекції. “За” проголосували 309 народних депутатів, передає кореспондент УНН.

Деталі

Зокрема, закон передбачає внесення проектної документації на будівництво об’єкта та відомостей про неї до Реєстру будівельної діяльності Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва.

Зазначається про перевірку проектної документації на будівництво об’єкта та відомостей про неї на їх повноту, відповідність формату, логічність та достовірність автоматично програмними засобами Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва.

Таким чином, скасовуються дозволи для отримання права на будівництво та прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів.

Повноваження з держреєстрації у сфері містобудівної діяльності покладають на:
нотаріусів;
посадових осіб виконавчого органу сільської, селищної або міської ради, Київської, Севастопольської міської, районної, районної у містах Києві та Севастополі державної адміністрації, на яких покладено повноваження держреєстратора речових прав на нерухоме майно;
посадових осіб Держінспекції архітектури та містобудування - щодо об’єктів, на які поширюється дія ЗУ "Про державну таємницю", а також щодо реєстраційних дій, з яких прийнято рішення за наслідками адміністративного оскарження.

Нагадаємо

Минулого року на засіданні Кабінету міністрів України було презентовано план завершення реформи містобудування на перехідний період до прийняття змін до законодавства.

Кабінет міністрів України на виїзному засіданні 13 березня поточного року підтримав ліквідацію Державної архітектурно-будівельної інспекції.

Українські Національні Новини

Політика