kryminalnyi-protses-nad-trampom-u-niu-iorku-sohodni-vstupaie-u-nastupnu-fazu

Кримінальний процес над Трампом у Нью-Йорку сьогодні вступає у наступну фазу

 • 23745 переглядiв

Кримінальний процес над колишнім президентом Дональдом Трампом у Нью-Йорку за звинуваченням у виплаті грошей за мовчання порнозірці під час передвиборчої кампанії 2016 року вступає у вирішальну фазу зі вступними промовами сьогодні.

Кримінальний процес над Дональдом Трампом у Нью-Йорку в США сьогодні вступає у наступну фазу, розпочнеться етап вступних слів, пише УНН з посиланням на BBC.

Деталі

Девід Пекер, колишній видавець National Enquirer, який купив і сховав компрометуючі історії про Трампа, як очікується, стане першим свідком обвинувачення.

Перший тиждень судового розгляду у справі був зосереджений на виборі присяжних із 12 осіб, багато з яких було виключено через потенційну упередженість.

Трамп, схоже, засинав у залі суду - NYT16.04.24, 12:36 • [views_0]

Що відбувається сьогодні?

Етап вступних слів розпочинається сьогодні, а це, як вказує Sky News, означає, що Дональд Трамп вислухає, як прокурори пояснюють, чому його передбачуване приховування виплати грошей за мовчання порнозірці під час передвиборчої кампанії 2016 року порушило закон.

І захист, і обвинувачення виступатимуть із вступними словами після того, як суддя дасть інструкції присяжним.

Хто такий Девід Пекер?

Він є центральною фігурою в передбачуваній схемі приховування виплат, оскільки першим попередив колишнього адвоката Трампа Майкла Коена про порнозірку Стормі Деніелс та її план повідомити на загал про свій роман з колишнім президентом.

Доповнення

Трампа обвинувачують у спробі приховати виплату за мовчання у 130 тисяч доларів порнозірці Стормі Деніелс перед тим, як він переміг на виборах 2016 року.

Прокурори також стверджують, що виплата Деніелс була частиною ширшої схеми "спіймай і убий", розробленої Трампом, Коеном і Пекером, щоб підкупити людей з потенційно компрометуючою інформацією про Трампа перед виборами в листопаді 2016 року.

Він не визнав себе винним за 34 пунктами обвинувачення у фальсифікації ділової документації, а також заперечує роман із Деніелс.

Прокуратура також звинувачує Трампа у порушенні наказу про нерозголошення інформації, покликаної перешкодити йому у нападках на учасників справи.

Це вперше, коли президент США – нинішній чи колишній – постав перед судом у кримінальній спраі.

Можливо, це єдина з чотирьох його кримінальних справ, які будуть передані до суду перед виборами до США у листопаді, коли він майже напевно зустрінеться з Джо Байденом.

Bloomberg: у Трампа закінчились гроші на адвокатів22.04.24, 03:22 • [views_0]