krymskomu-deputatu-kolaborantu-zahrozhuie-do-12-rokiv-uviaznennia-za-vypravdannia-rosiiskoi-ahresii-prokuratura-ar-krym

Кримському депутату-колаборанту загрожує до 12 років ув'язнення за виправдання російської агресії - Прокуратура АР Крим

 • 34246 переглядiв

Депутату-колаборанту, обраному до так званої "Державної ради Республіки Крим", було пред'явлено звинувачення у колабораціонізмі, виправданні збройної агресії росії проти України та героїзації її учасників, за що йому загрожує до 12 років позбавлення волі.

​​Судитимуть депутата-колаборанта, який за часів окупації півострова Крим був там обраний депутатом так званої "Державної Ради Республіки Крим". Про це повідомили у Прокуратурі АР Крим та міста Севастополя, пише УНН.

Прокуратура автономії скерувала до суду обвинувальний акт щодо окупаційного депутата "Державної Ради Республіки Крим". Його дії кваліфіковано як колабораційна діяльність та виправдовування, визнання правомірною збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників (ч. 6 ст 111-1, ч. 3 ст. 436-2 КК України). Санкція передбачає до 12 років позбавлення волі.

– повідомили у прокуратурі.

Деталі

За даними правоохоронців, після окупації півострова росіянами у 2014 році обвинувачений став депутатом окупаційної "Державної Ради Республіки Крим", а з 2021 року обіймав посаду так званого "заступника голови Комітету по народній дипломатії та міжнаціональних відносинах".

Впродовж 2022 року "депутат"-колаборант неодноразово виступав у програмах пропагандистських телеканалів "Міллет" та  "Крим 24", де публічно підтримував війну проти України. Здійснюючи інформаційну діяльність у співпраці з державою-агресором, він позитивно характеризував політику уряду рф щодо Криму, дії представників окупаційної адміністрації, створюючи у суспільстві хибне сприйняття їх "легітимності".

російські військові зміцнюють Севастопольську бухту, бо побоюються нових ударів Сил Оборони - АТЕШ26.03.24, 22:59 • [views_0]

Також, за даними прокурорів, обвинувачений запевняв аудиторію в єдності етнічних спільнот Криму та росії, й необхідності встановлення "історичної справедливості", наголошуючи на "належності рф" окупованих південно-східних територій України.

У прямих етерах гауляйтер заперечував російську агресію, представляючи її як "вимушені заходи", та виправдовував дії ворога під виглядом "піклування про мирних жителів" та "порятунку українського народу".

Йому світить до 12 років тюрми.

У Києві судитимуть колаборанта, який став посадовцем "мін'юсту днр"22.03.24, 16:19 • [views_0]