kryuchkov-pogodivsya-davati-svidchennya-u-spravi-kryuchkova-surkisiv-leschenko

Крючков погодився давати свідчення у справі "Крючкова-Суркісів" - Лещенко

 • 9024 переглядiв

КИЇВ. 15 квітня. УНН. Екс-нардеп та екс-очільник компанії "Енергомережа" Дмитро Крючков сьогодні прибуде в Україну з Мюнхена. Підозрюваний у розкраданні мільйонних коштів внаслідок енергетичних оборудок погодився давати свідчення проти вигодоотримувачів афери. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив журналіст та нардеп Сергій Лещенко, передає УНН.

"Сьогодні станеться важлива подія, яка може призвести до посадки за ґрати найближчого оточення поки що президента Петра Порошенка.

О 17:35 рейсом МАУ номер PS416, що прибуде із Мюнхена, в Україну буде екстрадований основний фігурант розслідування про мільярдні розкрадання тарифних коштів із державних обленерго. Це - Дмитро Крючков, перший фігурант корупційних схем топ-рівня, який почав давати покази", - написав Лещенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справою "Крючкова-Суркісів" НАБУ може окупити свою дворічну діяльність

За даними нардепа, Крючков письмово повідомив авторів програми "Схеми" про згоду свідчити проти вигодонабувачів енергетичних оборудок.

З посиланням на слова Крючкова, Лещенко додав, що від усіх корупційних схем з обленерго близькі до президента бізнесмени "отримували від 50% до 75% доходів".

"Нам же зараз важливо, щоб із життям та здоров'ям громадянина Крючкова нічого не сталося. Адже він може бути цінним свідком, який проллє світло на корупцію діючої політичної еліти", - резюмував нардеп.

Нагадаємо, напередодні журналісти проекту "Схеми" оприлюднили отримані ними телефонні розмови осіб, голос яких схожий на Крючкова, нардепа від БПП Ігоря Кононенка, бізнесменів-братів Ігоря та Григорія Суркісів, а також інших осіб. Переговори підтверджують, що зазначені особи можуть бути причетні до виведення грошей з обленерго в Харкові, Черкасах і Запоріжжі в "приватні кишені".

Зокрема, на одному із записів звучить прохання відвезти гроші обсягом 600 тис. доларів в офіс Суркісів.

ЗМІ неодноразово називали Крючкова людиною Суркісів, адже представники братів входили до керівних органів компанії "Енергомережа", яку й очолював Крючков.

Українські Національні Новини

Політика