ksu-pereyshov-do-zakritoyi-chastini-rozglyadu-spravi-schodo-pererakhunku-pensiy-derzhsluzhbovtsyam

КСУ перейшов до закритої частини розгляду справи щодо перерахунку пенсій держслужбовцям

 • 91651 переглядiв

КИЇВ. 17 лютого. УНН. Велика Палата Конституційного суду України перейшла до закритої частини розгляду справи за конституційним поданням уповноваженого Верховної Ради України з прав людини щодо умов пенсійного забезпечення державних службовців та посадових осіб органів місцевого самоврядування, передає кореспондент УНН.

Так, суддя оголосив, що дослідження матеріалів на відкритій частині пленарного засідання Великої Палати Конституційного суду завершено. Суд перейшов до закритої частини пленарного засідання для ухвалення рішення.

Нагадаємо, що оспорювані положення Закону №889 передбачають, що пенсійне забезпечення державних службовців здійснюється відповідно до Закону України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування" (стаття 90). Аналогічне положення закріплено в частині сьомій статті 21 Закону № 2493 щодо посадових осіб місцевого самоврядування.

Також, автор клопотання зазначає, що оспорювані положення зазначених законів не відповідають Конституції України, оскільки ними не передбачено перерахунку (індексації) пенсій відповідній категорії пенсіонерів.

Українські Національні Новини

Політика