ksu-povertayetsya-do-rozglyadu-lyustratsiynogo-zakonu

КСУ повертається до розгляду "люстраційного" закону

 • 8529 переглядiв

КИЇВ. 17 квітня. УНН. Конституційний Суд України у четвер, 18 квітня, під час закритої частини пленарного засідання Великої палати продовжить розгляд справи щодо конституційності положень закону "Про очищення влади", передає УНН із посиланням на порядок денний засідання КСУ.

Зокрема, у порядку денному КСУ на 18 квітня значиться продовження розгляду справи за конституційними поданнями Верховного Суду України щодо відповідності Конституції України пункту 6 частини першої, пунктів 2, 13 частини другої, частини третьої статті 3 Закону України "Про очищення влади“, а також подання 47 народних депутатів.

Нагадаємо, як писав УНН, у березні минулого року голова КСУ Станіслав Шевчук заявив, що на той час достатньої кількості голосів для винесення рішення щодо закону про люстрацію не було.

Також нагадаємо, ЄСПЛ наразі рекордно швидко бере в роботу скарги від "люстрованих" в Україні правоохоронців.

За даними екс-заступника прокурора Чернігівської області Олега Підгайного, до ЄСПЛ звернулося щонайменше 117 люстрованих представників правоохоронних органів в Україні, які оскаржують рішення про своє звільнення. Серед них — близько 70 — це позови екс-прокурорів.

Українські Національні Новини

Політика