ksu-rozglyane-zakonoproekt-schodo-zakonodavchoyi-initsiativi-narodu-24-zhovtnya

КСУ розгляне законопроект щодо законодавчої ініціативи народу 24 жовтня

 • 8481 переглядiв

КИЇВ. 23 жовтня. УНН. Велика палата Конституційного Суду України 24 жовтня на пленарному засіданні розпочне розгляд справи за конституційним зверненням Верховної Ради України для надання висновку щодо конституційності законопроекту щодо законодавчої ініціативи народу. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу КСУ.

"24 жовтня о 14:30 Велика палата Конституційного Суду України на пленарному засіданні у формі усного провадження розпочне розгляд справи за конституційним зверненням Верховної Ради України про надання висновку щодо відповідності законопроекту про внесення змін до статті 93 Конституції України (щодо законодавчої ініціативи народу) (реєстр. № 1015) (далі – Законопроект) вимогам статей 157 і 158 Конституції України", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, проект Закону про внесення змін до статті 93 Конституції України (щодо законодавчої ініціативи народу) пропонує доповнити перелік суб’єктів права законодавчої ініціативи, визначених статтею 93 Конституції України, таким суб’єктом, як народ.

Як повідомляв УНН, 9 вересня до Конституційного суду України надійшли конституційні звернення Верховної Ради України про надання висновків щодо семи законопроектів (серед них і законопроект щодо законодавчої ініціативи народу), якими передбачено внесення змін до Конституції України.

Представник Президента у Конституційному Суді Федір Веніславський заявляв, що КСУ зможе за місяць-два надати висновки щодо 7 законопроектів про зміни до Основного закону, які направила Рада, щоб отримати висновок.

Українські Національні Новини

Політика