kuba-ochikuye-rezultativ-referendumu-za-novu-konstitutsiyu

Куба очікує результатів референдуму за нову конституцію

 • 7382 переглядiв

КИЇВ. 25 лютого. УНН. На Кубі відбувся референдум щодо нової конституції, явка на якому склала більше 80%. США не визнали прогресу Куби, повідомляє УНН з посиланням на Reuters.

Дебати щодо конституції багато місяців домінували в місцевій політиці, проте США відреагували на них, як на "черговий трюк кубинського режиму, щоб приховати свої репресії та тиранію", - таку характеристику референдуму дав радник Білого Дому Джон Болтон.

Нова конституція зберігає однопартійну соціалістичну систему, проте вносить ряд нововведень, що робить зміни в суспільному устрої схожими на пізньорадянські.

Так, новий проект конституції передбачає визнання приватної власності та іноземних інвестицій, введення вищих державних посад за прикладом сучасних західних держав, введення дворазового 5-річного строку президентства, заборона дискримінації за ознакою раси, гендера чи сексуальної орієнтації тощо.

Щодо останнього пункту висловлювали занепокоєння релігійні кола Куби - вони вбачають у ньому можливість легалізації одностатевих шлюбів.

Як повідомляв УНН, 24 лютого на Кубі відбувся референдум стосовно прийняття нової конституції

Нагадаємо, парламент Куби затвердив проект нової конституції країни. 

Українські Національні Новини

Новини Світу