kuba-provela-referendum-z-pitan-legalizatsiyi-odnostatevikh-shlyubiv

Куба провела референдум з питань легалізації одностатевих шлюбів

 • 178703 переглядiв

КИЇВ. 26 вересня. УНН. У неділю, 25 вересня, на Кубі відбувся референдум з питань легалізації одностатевих шлюбів та сурогатного материнства. Нововведення покликане замінити Сімейний кодекс, який діє з 1975 року. Про це повідомляє УНН з посиланням на DW.

Деталі

Як наголошується, проект вводить нове визначення сім'ї як союзу "двох людей" незалежно від їхньої статі. Гомосексуальним парам, згідно із запропонованими змінами, дозволяється всиновлювати дітей.

Також пропонується легалізувати сурогатне материнство без грошових компенсацій. З питань, винесених на референдум, мали змогу проголосувати 8 мільйонів виборців віком від 16 років.

Для ухвалення законопроекту потрібно, аби його підтримали понад 50% громадян.

Як очікується, результати голосування стануть відомі вже сьогодні.

DW також нагадує, що влада Куби збиралася внести норму, що дозволяє одностатеві шлюби, до конституції, ухваленої в 2019 році. Але від цієї ініціативи відмовилися через опір з боку представників церкви та консервативних верств населення.

Нагадаємо

9 липня петиція про легалізацію одностатевих шлюбів в Україні набрала необхідні 25 тисяч голосів. 

Пізніше президент України Володимир Зеленський відповів на електронну петицію, яка була розміщена на сайтi Офіційного iнтернет-представництва Президента України 3 червня. Загалом її підтримали 28 592 українців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт розповів, чому під час війни проблема одностатевих шлюбів постала особливо гостро

Українські Національні Новини

Новини Світу