kuba-viprobuye-svogo-kandidata-antikoronavirusnoyi-vaktsini-v-irani

Куба випробує свого кандидата антикоронавірусної вакцини в Ірані

 • 15134 переглядiв

КИЇВ. 10 січня. УНН. Куба випробує свого кандидата на вакцину від коронавірусної хвороби COVID-19 в Ірані. Про це у суботу оголосив дослідницький центр-розробник, передає france24, інформує УНН.

"Державний інститут вакцини Фінлі (IFV) та Іранський інститут Пастера підписали у Гавані угоду про проведення 3 етапу клінічного випробування в Ірані з метою "швидшого просування вперед у галузі імунізації проти COVID-19 в обох країнах", - повідомляє IFV.

Зазначається, що верховний лідер Ірану Аятолла Алі Хаменеї у п'ятницю заявив про заборону ввезення американських та британських вакцин, заявивши, що вони "абсолютно ненадійні".

Як зазначив директор IFV Вісенте Верез, кандидат під назвою Sovereign 02 - найсучасніший кандидат у вакцини проти коронавірусу, демонструє "ранню імунну відповідь (через 14 днів)".

Він зазначив, що на Кубі важко провести клінічне тестування фази 3, оскільки спалах у країні не був таким серйозним, як у багатьох великих країнах.

"Хоча кількість випадків на Кубі збільшується через відкриття її кордонів, у країні, де населення складає 11,2 млн осіб, зафіксовано близько 14 тисяч випадків та 148 смертей, що є меншими показниками, ніж у сусідніх країнах регіону. Комуністична держава хоче, щоб до першої половини 2021 року було імунізоване все її населення власними вакцинами", - пише видання.

Як повідомлялося раніше в УНН, Держдеп США не виключає "повернення" Куби до переліку країн-спонсорів тероризму.

Українські Національні Новини

Здоров'я