kubiv-omelyan-ta-martinyuk-otrimali-pripisi-vid-nazk

Кубів, Омелян та Мартинюк отримали приписи від НАЗК

 • 15766 переглядiв

КИЇВ. 8 січня. УНН. Перший віце-прем'єр-міністр – міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів, а також міністр інфраструктури Володимир Омелян та в.о. міністра аграрної політики та продовольства Максим Мартинюк отримали приписи від Національного агентства з питань запобігання корупції щодо етичної поведінки, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, інших порушень закону. Про це повідомляє прес-служба НАЗК, передає УНН.

"Приписи внесено першому віце-прем’єр-міністру України – міністру економічного розвитку і торгівлі Степану Кубіву стосовно директора ДП "ДНІПРО-ВДМ" Ігоря Ковтуненка та міністру інфраструктури України Володимиру Омеляну стосовно директора казенного підприємства "Морська пошуково-рятувальна служба" Віктора Сударева у зв’язку із встановленням фактів непередачі в управління іншій особі належних їм корпоративних прав у товариствах з обмеженою відповідальністю протягом 30 днів з моменту призначення Ковтуненка та Сударева на вказані посади у порядку, передбаченому законом", - зазначили в прес-службі відомства.

Також в НАЗК додали, що приписи отримали в.о. міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк стосовно голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту прав споживачів Володимира Лапи. Останній, за даними агентства, не ухвалив рішення щодо врегулювання конфлікту інтересів у зв’язку з отриманням повідомлення про наявність потенційного конфлікту інтересів від начальника Головного управління Держпродспоживслужби в місті Києві Олега Рубана.

Крім того, НАЗК внесло припис начальнику Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Луганській області Михайлу Пшику стосовно порушення його підлеглим Андрієм Велігошею вимог ЗУ "Про запобігання корупції" під час роботи у складі комісії з питань медико-психологічної реабілітації особового складу.

Нагадаємо, НАЗК сподівається у 2019 році перевірити декларації усіх топ-чиновників. У 2018 році за матеріалами НАЗК розпочаті кримінальні провадження стосовно чотирьох політичних партій.

Українські Національні Новини

Політика