kuchma-vpevneniy-u-mozhlivosti-aktivizuvati-minskiy-protses

Кучма впевнений у можливості активізувати мінський процес

 • 10599 переглядiв

КИЇВ. 3 червня. УНН. Українська сторона вже підготувала пропозиції, здатні активізувати мінський переговорний процес з урегулювання ситуації на Донбасі. Про це заявив керівник тристоронньої контактної групи в мінському процесі Леонід Кучма, передає УНН з посиланням на прес-службу Президента.

"Ми обмінялися думками, що в першу чергу треба робити. Проблема безпеки – одне з головних питань", – цитує слова Кучми прес-служба. За його словами, вже "є пропозиції, які можуть допомогти активізувати мінський процес".

Керівник української делегації ТКГ також зазначив, що є питання, що потребують законодавчого врегулювання з боку України. Крім того, Леонід Кучма зауважив, що ініціюватиметься припинення бойових дій на час жнив.

Під час брифінгу Кучма заявив, що наразі є можливості досягти позитивних зрушень в переговорному процесі.

"В мене є така можливість у тій групі, яка створена в нормандському форматі, зробити свій внесок. І якщо ми ухвалюємо якісь рішення, то вони мають виконуватись тут. Сьогодні є можливість працювати на благо виконання тих проблем, які сьогодні існують в Україні", - зазначив Кучма.

За його словами, він звик ухвалювати рішення й брати на себе відповідальність за них, у той же час, він не готовий виконувати роль "весільного генерала" під час переговорів.

При цьому він додав, що не зміг не погодиться на пропозицію очолити контактну групу на переговорах у мінському форматі, оскільки переживає за долю країни, яка переживає "не найкращі часи".

Нагадаємо, другий президент України Леонід Кучма очолить переговорну групу на мінських переговорах щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

Українські Національні Новини

Політика