kuleba-kazhe-velikikh-ochikuvan-vid-samitu-nato-v-madridi-nemaye

Кулеба каже, великих очікувань від саміту НАТО в Мадриді - немає

 • 126959 переглядiв

КИЇВ. 8 червня. УНН. На саміті очільників країн-членів НАТО, який в кінці червня відбудеться в Мадриді, не станеться дива. Про це на брифінгу у середу сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, передає кореспонлдент УНН.

Цитата

«У мене немає великих очікувань від саміту НАТО в Мадриді. Я буду дуже приємно здивований, я буду щасливий, якщо помилюсь у своїх очікуваннях, якщо я побачу щось таке прямо “вау” за результатами цього засідання” – сказав міністр.

Деталі

Зі слів Кулеби, його “реалістичне очікування” від саміту НАТО – це те, що “дива” щодо позиції Альянсу про вступ України не станеться.

“Безумовно, ми почуємо слова підтримки, безумовно, слова повної солідарності, ми дуже за це вдячні, але поки що я не бачу якихось потужних рішень, які готує НАТО стосовно України для ухвалення на своєму саміті. Або навіть стосовно Чорноморської безпеки, яка безпосередньо їх стосується”, - зазначив дипломат.

Щодо формату участі України в саміті, очільник дипвідомства повідомив, що МЗС наразі працює з Іспанією як з приймаючою державою і визначається з оптимальним форматом.

“У нас є певні обмеження, пов’язані з подорожами, у них є певні обмеження, пов’язані з позицією Угорщини. Тобто, якийсь формат придумаємо, щось відбудеться”, - додав він.

Нагадаємо

Раніше Кулеба повідомив, що наразі Україна повністю зосереджена на перемозі у війні, а не вступі до НАТО.

Українські Національні Новини

Політика