kuleba-nazvav-spravedlyvistiu-rishennia-pro-pryzupynennia-nadannia-konsulskykh-posluh-cholovikam-za-kordonom

Кулеба назвав справедливістю рішення про призупинення надання консульських послуг чоловікам за кордоном

 • 15627 переглядiв

Україна призупинила консульське обслуговування чоловіків за кордоном, назвавши це справедливим, оскільки, за словами міністра закордонних справ Кулеби, "хлопці в окопах дуже втомилися", а деякі "сидять у ресторанах".

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба прокоментував призупинення надання консульських послуг чоловікам за кордоном назвавши неприйнятним те, щоб вони "сиділи в ресторанах", у той час як "хлопці в окопах дуже втомилися",  в інтерв'ю The Guardian, передає УНН

Деталі

Кулеба сказав, що оголошене у вівторок припинення консульського обслуговування українських чоловіків бойового віку, які проживають за кордоном, - це справедливість у той час, коли "хлопці в окопах дуже втомилися".

"Вони не розуміють, чому уряд не намагається залучити більше людей до участі у військових діях", - заявив міністр. 

Кулеба сказав, що невідомо, скільки українських чоловіків повернеться, але неприйнятно, щоб ті, хто перебуває за межами країни, "сиділи в ресторанах", у той час як інші вмирають.

Доповнення 

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та розвідки планує викликати представників МЗС для роз’яснення розпорядження про призупинення надання консульських послуг для українських чоловіків за кордоном. ​​

Нагадаємо 

Міністерство закордонних справ України тимчасово призупинило прийом нових заяв на консульські послуги від українських чоловіків віком 18-60 років  за кордоном, у зв'язку з новим законом про військову службу та мобілізацію, який набуде чинності 18 травня 2024 року.