kuleba-nazvav-tri-elementi-strimuvannya-rosiyskoyi-agresiyi

Кулеба назвав три елементи стримування російської агресії

 • 26050 переглядiв

КИЇВ. 28 листопада. УНН. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що існує три елементи стримування агресії Росії з боку союзників Києва. І Україна веде активну співпрацю із західними партнерами. Про це він повідомив в інтерв'ю німецькому виданню Zeit, передає УНН.

Деталі

За словами Кулеби, є стратегія, яка містить три елементи для стримування російської агресії.

"Перший - це чіткий політичний сигнал, що вже прозвучав. Другий – це серія санкцій чи інших обмежувальних заходів. Москва знає, що Захід готує санкції. І ви двічі подумаєте перед тим, як заплатити цю ціну. Третій елемент – військова підтримка", - заявив Кулеба.

Міністр також зазначив, що подальше озброєння України аж ніяк не посилить конфлікт.

"Подальше озброєння України аж ніяк не посилить конфлікту. Я категорично відкидаю це звинувачення. Росія хоче, щоб Україна залишалася слабкою. Той, хто відкидає військову та оборонну співпрацю з нами, зміцнить цю позицію. Проте ми ведемо дуже активний обмін із різними партнерами, які готові продати нам військову техніку та зброю, щоб ми могли краще захищатися", - відзначив Кулеба.

За словами голови зовнішньополітичного відомства, деякі європейські країни уклали угоди з Україною про постачання військової техніки.

"Деякі країни ЄС дійсно співпрацюють з нами у сфері військової торгівлі на двосторонній основі. Деякі цього не роблять. Але зброя як гроші, вони віддають перевагу тиші", - наголосив Кулеба.

Доповнення

Раніше Кулеба заявляв, що Україна віддана пошуку політико-дипломатичного розв’язання конфлікту на Донбасі.

Українські Національні Новини

Політика