kuleba-nemaye-dostovirnikh-dat-pochatku-rosiyskoyi-agresiyi-proti-ukrayini

Кулеба: немає достовірних дат початку російської агресії проти України

 • 10878 переглядiв

КИЇВ. 2 лютого. УНН. На сьогодні немає достовірних дат початку нової російської агресії проти України. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час спілкування з українськими журналістами, коментуючи майбутні навчання Росії і Білорусі, передає кореспондент УНН.

Цитата

"Немає ніяких достовірних теоретичних дат початку російської агресії. Це все існує в соцмережах, в рефлексіях у наших експертів, громадян, але жодна з наявних інформацій не дозволяє зробити навіть припущення про якусь дату", - сказав Кулеба.

Деталі

Міністр зауважив, що Україна пережила вже багато навчань і російських, і російсько-білоруських. Він запевнив, що Україна уважно стежить за ситуацією, так само як її західні партнери.

"Якщо ці навчання почнуть еволюціонувати у щось інше, ми миттєво це побачимо і підготуємось", - підкреслив він.

Додамо

Ідеться про спільні навчання Білорусі і РФ "Союзна рішучість - 2022", які відбудуться з 10 по 20 лютого. Мінськ заявив, що російські війська покинуть Білорусь після закінчення навчань.

Розгортання військ РФ в Білорусі на північ від України є частиною масштабнішого нарощування російської військової міці в регіоні, яке спричинило побоювання Заходу, що Москва планує напасти на Україну. Росія заперечує будь-який такий план.

Міністр оборони України заявив, що російські війська, які прибувають на навчання до Білорусі, за своїм складом більше схожі на окупаційний контингент, ніж на ударну групу.

Українські Національні Новини

Політика