kuleba-ozvuchiv-kamin-spotikannya-na-normandskiy-zustrichi-v-berlini

Кулеба назвав "камінь спотикання" на нормандській зустрічі в Берліні

 • 14862 переглядiв

КИЇВ. 11 лютого. УНН. Основним питанням на переговорах радників лідерів "нормандської четвірки" в Берліні був прямий діалог між Україною та окремими районами Донецької та Луганської областей. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на брифінгу в п'ятницю, передає кореспондент УНН.

Цитата

"Ключове питання вчора було – прямий діалог між Україною та окремими районами Донецької та Луганської областей. Це питання добре всім відоме. Росія наполягає, щоб Україна вела прямий діалог з так званими "Донецькою та Луганською республіками". Якщо Україна на це піде, тоді статус Росії з сторони зміниться на статус посередника. Саме тому ми на це не йдемо", - сказав міністр, відповідаючи на питання про те, чому в Берліні не узгодили спільний документ.

"Але ми готові до продовження переговорів і в "Нормандськом форматі", і наше єдине прагнення зараз – це дійсно розблокувати роботу Тристоронньої контактної групи для того, щоб можна було рухатись вперед у питанні врегулювання цього конфлікт і припиненні війни в Україні", - додав він.

Деталі

Кулеба зазначив, що вчорашня розмова політичних радників в Берліні була "м'яко кажучи непроста".

"Але Андрій Єрмак як глава цієї делегації, і колеги які були у складі делегації, вони абсолютно втримали всі наші позиції, не поступились жодними моментами, важливими для України, і як то кажуть не перетнули жодних червоних ліній", - додав він.

Нагадаємо

Напередодні у Берліні пройшли переговори радників лідерів "нормандстької четвірки" - України, Росії, Німеччини та Франції.

За підсумками перемовин політичних радників не вдалося погодити спільний документ.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Росія скасувала блокаду південної частини Азовського моря

     • 20651 переглядiв

    На Рівненщині двоє людей загинули від вибуху гранати

     • 12336 переглядiв

    Троє людей загинули внаслідок ДТП в Одеській області

     • 18479 переглядiв