kuleba-pro-mozhlivu-zustrich-zelenskogo-z-putinim-rosiyskiy-prezident-nalashtovaniy-skorish-na-vedennya-viyni

Кулеба про можливу зустріч Зеленського з путіним: російський президент налаштований скоріш на ведення війни

 • 121383 переглядiв

КИЇВ. 27 травня. УНН. Наразі жоден з індикаторів не вказує на готовність росії до діалогу з Україною щодо миру. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на спільній пресконференції з главою МЗС Північної Македонії Буяром Османі, передає кореспондент УНН.

Цитата

"Я не знаю, коли може відбутись зустріч між двома президентами. Ми намагались багаторазово організувати подібну зустріч, але жодного позитивного індикатора від росії, який свідчив би про її готовність до проведення подібної зустрічі, ми не отримали", - сказав Кулеба.

"З того, що ми знаємо – президент путін налаштований скоріш на ведення війни, ніж на ведення перемовин. Тому, мені важко сказати, коли відбудеться така зустріч. Але жоднен з індикаторів наразі не вказує на готовність росії", - зазначив він.

Деталі

Як зазначив міністр, росія наразі проводить широкомасштабну наступальну операцію на Донбасі, вона накопичила величезну кількість військ, важкої техніки та намагається захопити українську територію.

Крім того, росіяни проводять поступову анексію Херсону та Запорізькї області, а також південних регіонів України.

"Якщо росія хоче переговорів, в такому випадку вона не проводила б наступальних операцій. Вона б не намагалась переслідувати українських активістів на півдні та сході України. Вона б не намагалась ввести рублі, російські телефонні номери та видавати паспорти на півдні та сході України, вона б не блокувала морські порти України, щоб запобігти експорту продовольчих товарів. Це мова фактів, а не тлумачення. Російські посадовці можуть продовжувати говорити в ЗМІ, що вони відкриті до переговорів, що все це Україна. Але це – не правдива інформація. Якщо ви подивитесь на факти – жоден з них не вказує на те, що росія прагне до пошуку рішення до переговорів", - каже дипломат.

Нагадаємо

Президент України Володимир Зеленський заявив у Давосі, що готовий розмовляти лише безпосередньо з російським президентом володимиром путіним, а не через посередників.

Українські Національні Новини

Політика