kuleba-pro-pidgotovku-samitu-krimska-platforma-shaleniy-sprotiv-rosiyi-vzhe-spostirigayetsya

Кулеба про підготовку саміту "Кримська платформа": шалений спротив Росії вже спостерігається

 • 19215 переглядiв

КИЇВ. 7 лютого. УНН. Міністерство закордонних справ України заявляє про "шалений спротив" Росії проведенню саміту "Кримська платформа", що має відбутися в переддень 30-річного ювілею Незалежності із залученням міжнародних партнерів України. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв’ю Радіо Свобода, передає УНН.

Цитата:

"...чесно вам можу сказати, що чим більш позитивною є реакція партнерів (на проведення саміту "Кримська платформа", - ред.), тим більше ми фіксуємо зусиль Російської Федерації з дискредитації "Кримської платформи" і з запобігання участі в саміті тих чи інших держав. Вони вже опускаються до того, що прямо передають сигнали главам певних держав і урядів, що якщо ви поїдете на саміт "Кримської платформи", то вам буде ось це, ось це і ось це у відповідь від нас. Шалений спротив Росії вже спостерігається! Дві мети – дискредитація самої ідеї і запобігання участі лідерів у саміті", – сказав Кулеба.

Деталі 

Очільник МЗС заявив, що саміт перенесли із травня на серпень, бо "зійшлися декілька факторів".

"Вирішили просто більше часу отримати на якісну підготовку. Тому що ініціатива нова, а все нове потребує дуже ретельного опрацювання. І COVID теж. Розумієте, зараз все у такому стані, що ніхто нікуди не літає. Ви ж бачите, що відбувається навіть в Європі з обмеженнями, які запроваджуються. Тому за сукупністю факторів перенесли на серпень. Я можу вам сказати, що чим більше ми працюємо з країнами, пояснюємо їм, що це таке і як це працюватиме, тим більше підтримки ми знаходимо. Позитивна у нас дуже динаміка", – сказав міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кулеба пропонує Боррелю застосувати проти РФ новий санкційний режим

Про те, хто з іноземних лідерів візьме участь у саміті, міністр повідомити відмовився.

"Коли буде остаточний список, то ми його з задоволенням анонсуємо. Але зараз це було би всупереч і логіці, і дипломатичній практиці", – сказав Кулеба.

Доповнення

Про те, що саміт "Кримської платформи", у якому запланована участь лідерів іноземних держав, відбудеться 23 серпня 2021 року, спочатку повідомив заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква.

Також Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час телефонної розмови з віце-прем’єр-міністром, міністром фінансів Канади Христею Фріланд розповів про “Кримську платформу” та запросив Канаду долучитися до її роботи.

Крім того українські делегати запропонували розширити "Кримську платформу" на рівні ПАРЄ.

УНН повідомляв, що Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн, під час якої запросив політика взяти особисту участь в установчому саміті "Кримської платформи".

Українські Національні Новини

Політика