kuleba-pro-zagibel-na-donbasi-dvokh-etnichnikh-grekiv-zlochinu-na-natsionalnomu-grunti-ne-bulo

Кулеба про загибель на Донбасі двох етнічних греків: злочину на національному ґрунті не було

 • 27020 переглядiв

КИЇВ. 15 лютого. УНН. Україна наразі не бачить у трагедії, яка сталася із двома етнічними греками на Донбасі, злочину на національному ґрунті. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, відповідаючи на запитання кореспондента УНН.

Цитата

"Мій грецький колега ще мені не телефонував. Дійсно відбвся трагічний інцидент. Але ми не бачимо у ньому жодної направленості конкретно проти громадян України грецького походження", - зазначив міністр.

З його слів, наразі правоохоронці займаються цим питанням.

"Але, тут не було злочину на національному ґрунті, принаймні з того, що мені відомо, я можу зараз зробити такий висновок", - додав він.

Контекст

МЗС Греції напередодні заявило про необхідність захисту грецької громади в Україні після загибелі двох етнічних греків та поранення ще двох у селі Гранітне на Донеччині, яке, за їхніми словами, здійснили українські військові.

У МЗС зазначили також, що міністр закордонних справ Нікос Дендіас планує провести телефонну розмову зі своїм українським колегою Дмитром Кулебою, "щоб знову наголосити на необхідності захисту грецької громади в Україні".

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    26 травня: День рудих, День Дракули

     • 71902 переглядiв

    Новини по темі

    ВР схвалила посилення відповідальності за антисемітизм

     • 25307 переглядiв