kuleba-radi-eksporteriv-mzs-ne-bude-servisom-dlya-konkretnikh-kompaniy

Кулеба – Раді експортерів: МЗС не буде сервісом для конкретних компаній

 • 13524 переглядiв

КИЇВ. 21 травня. УНН. Міністерство закордонних справ не буде сервісом для конкретних компаній чи груп компаній - воно буде сервісом для кожного, хто робить сильнішою українську економіку. Про це під час засідання оновленої Ради експортерів та інвесторів при МЗС України заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, передає кореспондент УНН.

"Чому ми змінюємо раду експортерів та інвесторів, чому ми зібрались разом сьогодні? Тому що сильний бізнес, який платить податки в Україні, який інвестує у виробництво і суміжні з ним галузі в Україні – це сильна економіка, а сильна економіка – це сильна країна, а сильна країна зсередини – це сильна політика назовні", - сказав міністр.

На його думку, бізнес і дипломатія мають крокувати рука в руку, зокрема наразі є низка дуже розвинених країн світу, де дипломатія безпосередньо є представником не лише влади, але і національного бізнесу.

"В нашій країні сформувалась, нажаль, дещо інша культура і сприймаються вороже якраз спроби допомагати бізнесу зміцнювати позиції у світі, звинувачують в лобізмі, в підтримці одних та ігноруванні інших. Я хочу запевнити кожного, що МЗС запроваджує ці зміни для того щоб українська економіка загалом зміцнювалась і зростала. Ми не будемо сервісом для конкретних компаній чи груп компаній. Ми будемо сервісом для кожного, хто робить бізнес у світі, завозить гроші в Україну і робить нашу економіку сильнішою, а наше суспільство заможнішим", - сказав Кулеба.

Він додав, що для цього МЗС розробить необхідні процедури та фільтри, з урахуванням найкращого міжнародного досвіду.

Як повідомляв УНН, з 21 травня 2020 року розпочинає роботу оновлена Рада експортерів та інвесторів при Міністерстві закордонних справ України (РЕІ). Оновився не лише склад Ради, але і правила її роботи.

Українські Національні Новини

Політика